Vilamarxant recupera l’escola de pilota valenciana per a menors

La localitat de Vilamarxant torna a tindre escola de pilota valenciana després de diversos anys sense ella. El municipi del Camp de Túria, un dels que més tradició de pilota té a la província, ja disfruta de nou amb una escola que farà que tornen a eixir grans figures de l’esport autòcton de la Comunitat Valenciana.
Després de molts mesos de treball, l’escola torna a ser una realitat. La pandèmia provocada per la COVID-19 va fer que es retardara la inauguració d’este projecte on transmetre la passió per la pilota valenciana als més joves de Vilamarxant.

De fet, Gabriel Castellano, regidor d’Esports, ha explicat que este projecte ha hagut de posposar-se per culpa de la crisi sanitària: “Teníem tot preparat perquè l’any passat ja estiguera llesta l’escola de pilota. Però les restriccions sanitàries van provocar que decidírem ajornar la inauguració a esta temporada”.

“Ens convertirem de nou en un referent de la pilota en categories inferiors. Els nostres xiquets i xiquetes volen practicar este esport i els donarem les eines perquè puguen fer-ho en les millors condicions”, ha seguit el regidor.

De fet, durant els primers dies d’entrenament, el trinquet municipal ha experimentat molta activitat. Desenes d’escolars de la localitat han acudit a les sessions per a aprendre i divertir-se amb una modalitat esportiva que sempre ha disfrutat de gran salut a Vilamarxant.

Figures com el recentment retirat Monrabal II s’han erigit com els espills en els quals mirar-se les noves generacions. Castellano, a més, ha recordat que des de l’Ajuntament l’aposta és decidida per una pedrera de grans esportistes que permeten viure grans moments a tots els amants de la pilota amb el suport del club local. “El suport i l’ajuda del Club de Pilota de Vilamarxant ha sigut fonamental per a posar en marxa esta iniciativa, que esperem que siga recolzada per tots”.

“Vilamarxant sempre ha sigut coneguda com la Catedral del Camp de Túria. I des de l’Ajuntament posarem els recursos necessaris perquè la nostra ciutadania disfrute de grans partides, però també per a mantindre viu l’esperit que fa que desenes de joves ja hagen acudit als entrenaments de la recuperada escola municipal de pilota”, ha acabat el regidor.

Compartir

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×