Contact

Dades

Polígon/Parcela 29/603
BARRANCO DEL MORTER. VILAMARXANT (VALENCIA)
Ref. Cat: 46258A029006030000PT

Propietat: A contrastar

 

Descripció

Se situa al final del Barranc del Morter, en un terreny forestal de pineda densa i s’arriba a ell a través d’un clar en el qual es pot observar clarament l’aljub. Està construït amb pedra seca, encara que presenta argamassa per l’exterior.

Es tracta d’un element probablement més recent que la resta d’aljubs trobats en la zona encara que la seua antiguitat és desconeguda. La seua planta és circular i es semienterra en el terreny en la part posterior, on s’observa clarament i en funcionament el recollidor fins a la bassa decantadora i la boca d’entrada.

En l’accés, de front, s’observa una porta centrada de brancals –i mur- profundes amb una llinda escalonada que li permet guanyar altura.

Si s’accedeix a ell –per a això cal acatxar-se- s’observa un interior en bon estat: escalons de bloc –fets a posteriori- que se submergeixen en una bassa quadrada en ple funcionament i, a partir d’ella, una cúpula que mostra perfectament i en tota la seua esplendor la tècnica de pedra seca fins a arribar a la clau en bon estat –tenint en compte que es va fer una intervenció amb argamassa per l’exterior-.

 

Estat actual

Es manté en bon estat i continua complint la seua funció. És ressenyable en aquest aljub:

  • Interior en molt bon estat
  • El sistema de captació i recollida manté la seua funció
  • La bassa aconsegueix retindre l’aigua
  • Exterior mantingut amb argamassa
  • Lleugera invasió de plantes i branques
  • Brutícia i enderrocs al voltant

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×