Contact

Localitzades en el barri antic de Vilamarxant, s’alcen en el punt més alt del nucli urbà les ruïnes d’una torre defensiva d’origen àrab, datades de el segle XI, que dona història al Castell de Vilamarxant.

De la seua estructura es pot dir que té la tipologia habitual de les fortaleses de la Reconquesta, amb una torre central, denominada torre de l’homenatge, que és la residència del senyor, i compleix amb les funcions més destacades del castell i una muralla que tancava un recinte denominat pati d’armes.

La torre, de planta irregular, i origen àrab, té un aljub en el seu interior, que actualment és una dependència de la casa adossada en el costat nord d’esta. Com es pot observar, només es conserven 3 costats o parets de la torre amb forma quadrangular, amb finestrals de mig punt que es creu que formaven part d’una torre de l’estructura defensiva del castell àrab. El de major longitud té 14 metres, mentre que els altre dos tenen uns 9 i el mur que s’ha perdut, forma part de la façana d’un habitatge.

Les restes d’este Castell van ser inscrits com a Bé d’Interés Cultural l’any 2001.

 

Consulta el Pla Director del Castell

Contact info

46191 Vilamarxant, Valencia, España

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×