La Bassa Barreta es va excavar fa segles sobre les margues que afloren en el propi terreny amb l’objectiu de recollir les aigües de pluja perquè el bestiar que dormia en el corral poguera beure.

Les margues són roques calcàries de textura argilenca que resulten molt impermeables. De fet, esta capa de roques constitueix la base impermeable dels aqüífers del Triàsic.

La vegetació que creixia en la bassa i els sediments que arribaven a ella arrossegats per l’aigua de pluja s’eliminaven periòdicament perquè la bassa no perdera capacitat d’emmagatzematge. Esta operació es va continuar realitzant fins a 1995.

D’altra banda, la Bassa Barreta és un lloc de referència per a Vilamarxant, sent tradicionals la foia nadalenca que es menja ací i diverses cançons amb temàtica sobre este tema. També va servir com a punt de reunió de maquis i republicans durant el franquisme.

Per part seua, el pi de la Bassa Barreta és emblemàtic i considerat Bé d’Interés Local, encara que va haver-hi un altre de majors dimensions que va ser talat en època d’escassetat

ITINERARI

Des de Vilamarxant pel carrer de Les Rodanes arribarem fins al bar «El Trinquet», situat un poc abans del cementeri municipal. Des d’allí ix un carrer a l’esquerra que abandona la població. Seguirem recte fins a trobar un cartell de fusta situat en un encreuament que ens indica «la Bassa Barreta». Primer, per un camí asfaltat i després, per una pista de terra ens portaran fins al pàrquing.  Des de Vilamarxant són aproximadament 3 km.

Des d’ací podem enllaçar amb el camí que puja a la Rodana Gran i podem visitar les trinxeres.

Contact info

Bassa Barreta, 46191, Valencia, España

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×