Contact

Dades

Polígon/Parcela: 1/866
EL MOLINET. VILAMARXANT (VALENCIA)
Ref. Cat: 46258A001008660000PL

Propietat: A contrastar

 

Descripció

Està construït amb pedra seca, d’antiguitat desconeguda, i planta circular interior i exterior. Es tracta d’un catxirulo xicotet i l’únic del seu tipus semienterrat que s’ha catalogat en aquesta zona.

De mur de 1,2 m d’ample; porta d’altura 1,1 m d’alt i 0,7 m d’ample; diàmetre interior de 2,1 i exterior –aproximat per estar semienterrat- de 3,3 m; l’alt, en estar la cúpula caiguda, no s’ha mesurat.

Està construït amb la mateixa pedra de la zona i potser va estar lligat al treball d’extracció. Es troba en un terreny forestal profús en pedres –de xicotet i gran format amb abundància de lloses- per ser part d’una pedrera.

L’envolupant està en bon estat encara que ha perdut la cúpula parcialment, la qual es pot observar des de dalt pujant a través del terreny per la part de darrere –en estar semienterrat-.

Mirant cap a la seua façana principal, el terreny i la vegetació que ha envaït el seu perímetre deixen veure una llinda recta amb una pedra plana de gran format i uns murs de gran secció. A l’interior s’arriba a veure desenvolupament del perímetre de pedra, una xicoteta fornícula i la cúpula caiguda, el material de la qual, en el sòl, ha quedat congelat per la vegetació.

 

Estat actual

Es troba en mal estat però conserva intacte el treball original, la seua essència i el seu valor
patrimonial. Es ressenya:

  • Tipologia única en la zona de catxirulo semienterrat
  • Cúpula parcialment derrombada
  • Perímetre i interior envaït per la vegetació.

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×