Contact

Localitzada en el barri antic, molt pròxima a les restes de la muralla àrab, en la part més alta del poble, es troba la Església de Santa Caterina Màrtir.

El 13 de juny de 1887, es va col·locar la primera pedra de la qual hui és la nostra església municipal, l’església de Santa Caterina Màrtir (encara que la seua benedicció i finalització es va prolongar fins al 24 de novembre de 1900). L’església va ser edificada sobre una mesquita àrab que es va anar transformant durant el temps, després de la reconquesta.

El temple, amb planta de creu llatina i estil neoclàssic i amb una certa inspiració a l’església dels Jesuïtes de València, té una altura de 35 metres i 6 capelles laterals. Impressiona la seua lluminositat i la seua altura major amb una imatge de Santa Caterina de grans dimensions. Tant el presbiteri com la capella del Crist estan conformats amb marbres rojos de la pedrera de la Pedrera del Rei, i la taula i l’altar, amb impressionants escultures, baixos i relleus en alabastre. Destaca també, la nau central, on hi ha un conjunt escultòric dels apòstols.

El campanar, que aparenta baix degut a la immensitat de la façana, consta de quatre campanes per als tocs litúrgics i per a les hores. La més antiga de les campanes està datada en 1886 i la més gran, que porta el nom de Santa Caerina, pesa uns 945kg.

Contact info

Plaça de L'Esglesia, 3, 46191 Vilamarxant, Valencia, España

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×