Contact

El Parc Fluvial del Túria és un recorregut natural d’aproximadament 30 quilòmetres, que acompanya al llit del riu Túria, des del terme de Vilamarxant fins a la seua desembocadura a la ciutat de València.

El municipi de Vilamarxant compta amb el tram de major superfície dins del recorregut del Parc Fluvial del riu Túria, el qual representa unes 1.829,41 hectàrees.

El seu origen es troba en La Pea, un paratge natural pel qual discorre el riu, entre les poblacions de Pedralba i Vilamarxant, i segueix el llit fins al terme de Riba-roja de Túria durant uns 10 quilòmetres aproximadament.

Des del Centre de Visitants de Vilamarxant, part la sendera multiusuària paral·lela al riu, i que ja siga caminant, amb bicicleta o a cavall, ens permet conéixer la riquesa natural i patrimonial d’este parc.

PATRIMONI

Al llarg del Parc Fluvial podem trobar restes de patrimoni cultural que marquen les diferents èpoques i que ens permeten veure el paper tan important que ha tingut el riu en el passat. Des d’aqüeductes i canals de l’època romana i àrab, que proveïen les terres de la zona, fins a vestigis relacionats amb l’aprofitament de l’aigua per a proveir els cultius com a séquies, aqüeductes, assuts, motors d’aigua, aljubs i catxirulos.

FAUNA I FLORA

A més del riu Túria, principal atractiu del parc, hi ha una riquesa vegetal de ribera que creix paral·lelament al llit del riu, com els canyars, àlbers, xops negres, salze blanc, la qual conforma xicotets boscos; d’altra banda, en contacte amb l’aigua, podem observar una comunitat de plantes amfíbies com a canyisos i joncs.

En la ribera, tant al començament com al final del tram del riu que pertany a Vilamarxant, podem trobar dos paratges naturals amb una gran riquesa natural i paisatgística.

El paisatge natural crea un entorn ideal per a l’hàbitat de la fauna. El nombre d’espècies de vertebrats del parc supera els 150, on, segons el mitjà, trobarem tot tipus de comunitats faunístiques, com poden ser les espècies piscícoles, com a amfibis, rèptils i peixos que habiten en el riu, ocells i mamífers en les aèries de boscos en les zones de cultiu pròximes al riu.

Contact info

46191 Villamarchante, Valencia, España

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×