Contact

Vilamarxant va acollir entre els anys 1889 i 1969 la línia ferroviària C-4 de rodalia de València. Era una línia que unia les localitats de València i Llíria passant per un gran nombre de municipis com Manises, Quart de Poblet, Xirivella o Vilamarxant. Però d’ella queden poques restes, no obstant això, a Vilamarxant ens trobem un pont ferroviari de la pròpia línia.

Este pont va ser construït en el segle XIX, amb tones de ferro, i és un recurs turístic molt singular, ja que, al llarg de tota la línia, entre els actes vandàlics i els desastres naturals com la riuada del 1957, difícilment podem trobar estructures d’este tipus. És una gran sort conservar-ho, ja que és història viva de Vilamarxant. Per este punt han passat milers de vilamarxanters i s’han traslladat quilos i quilos de mercaderies, des de fruites i altres productes peribles fins a llargs troncs d’arbres procedents de les muntanyes de Moya i Racó d’Ademús, passant per «bocoys» de vi dels nombrosos cellers existents en la població. A més, connecta la via verda amb el parc fluvial del Túria. Llocs primordials per a tot aquell que vulga disfrutar d’una caminada per la naturalesa acompanyat de les aigües del riu Túria, i de la gran fauna i flora que compon el Parc Fluvial.

Cal destacar que este pont no està molt ben conservat, per la qual cosa cal anar amb compte si volem travessar-ho i sempre anar per les plaques que estan pel lateral del pont.

Contact info

Pont del ferrocarril de Vilamarxant, Plaça Diseminados, España

Register

You don't have permission to register

Welcome to El Cor del Túria

Install
×